yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПРЕДСТОЯЩ МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 30-ти кръг
13 април 2024 /събота/ | Пловдив
ЯМБОЛ 72 @ АКАДЕМИК ПД. 74
видео | стат

9-ти 12-18 | 8-ми 12-18
@
СЕЗАМ НБЛ
19 април 2024
/петък/,
19:00 ч.
з. Триадица | София
ЯМБОЛ @ ШУМЕН
СЕЗАМ НБЛ | редовен сезон | 32-ри кръг
22 април 2024
/понеделник/,
19:00 ч.
Арена Шумен
 
Untitled Document

ТЕЖКИ
ТЕЖКИ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА "ЯМБОЛ"
4 октомври 2005

"Ямбол" ще бъде в една квалификационна група с ЦСКА и Левски. За да може отборът ни за 11-ти пореден сезон да се състезава в елита, трябва да заеме едно от първите две места, ако това не стане ще имаме още един шанс за класиране след нов турнир на отборите заели трето място в своите групи. От БФБ този път са пренебрегнали принципа на "змиорката", чрез който се определяха квалификационните групи в предишните сезони и са заложили на пълния жребий след като отборите са били разделени в три урни. Интересното е, че "Ямбол" е поставен в трета урна заедно с претенденрите за влизане в елита "Балкан" и "Септември". Обяснението е било, че отборът ни не е правоприемник на "Ямболгаз" и се явява като нов отбор от клуб не участвал в миналия шампионат (А какъв отбор беше ЦСКА преди две години, когато бе поет от Овергаз?)!? По този начин ямболският отбор, който зае 5-то място в предишния шампионат ще се бори за влизане в елита с 2-я ЦСКА и 7-я Левски, което превръща групата ни в "желязна". Домакин на състезаниети ще е ЦСКА, което ще се проведе от 10-12 октомври в зала "Х.Ботев" в Студентски град. "Ямбол" ще изиграе първият си мач на 11-ти октомври срещу ЦСКА, а на 12-ти октомври е двубоят ни с Левски.
"Сините" от София намериха добър спонсор в лицето на корпорация "Развитие" и си осигориха като нови попълнения националите С.Георгиев и Ю.Радионов. Те добавиха и Н.Господинов от Евроинс. Напуснаха ги Ц.Начев (в ЦСКА) и по всяка вероятност и Б.Тотев (в Спартак Пл.).
ЦСКА в последния момент сформираха отбора си , но успяха да запазят национала Й.Бозов и да "закупят" Ц.Начев (Левски), Г.Василев (Лукой Академик), М.Капитанов (Своге) и завърналият се от Португалия - Иван Тилев. Срещу нашите може да се появи и шампиона с "Ямболгаз" Емил Стаменов, който води преговори с "армейския" клуб, както и национала Т.Банев и Д.Мортън. Всичко това прави мисията ни много тежка, но напълно възможна.
Другите две групи са:
Във Варна - Черно море ИГ, Спартак Евроинс и Балкан
В Плевен - Спартак, Р.спортист и Септември (Сф.)

 

 






yambolbasketball.com