yambolbasketball.com
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
yambolbasketball.com
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

efbet НБЛ | редовен сезон
14 април 2021, Ямбол
| 24 кръг
ЯМБОЛ 83 @ БЕРОЕ 75
видео | резюме | стат

77-101
краен резултат

@
efbet НБЛ мъже
редовен сезон
17 април 2021
/събота/
18.00 часа
Арена Ботевград
ЯМБОЛ @ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
efbet НБЛ мъже | 1 кръг, 1-ви мач
плейофи 2021
23 април 2021
/петък/
19.00 часа
Универсиада | София
 
Untitled Document
ТОВА Е "ДИАНА" АРЕНА - ДОМЪТ НА ЯМБОЛСКИЯТ БАСКЕТБОЛ

От пускането и в експлоатация през 1964 г. до днешни дни спортна зала “Диана” е приемала множество състезания от висок ранг в различни видове спорт. Паметни за ямболци ще останат срещите в една от групите на Европейското първенство по волейбол за мъже през 1971, световните рекорди поставени от знаменитите ни щангисти Нураир Нурикян и Пламен Аспарухов през 1975, престижните турнири по борба “Дан Колов” и по бокс “Странджата”, а спортните турнири от календара на Държавните първенства по всички видове спорт са безброй.

Разбира се най-вълнуващи за зрителите са били баскетболните спектакли провеждани на “Диана” Арена. Победните срещи от евроквалификациите с Русия и Великобритания през 1991 класирали ни на Европейско първенство, Франция през 1993, Украйна през 2002 няма да се забравят лесно от присъствалите в залата. На “Диана” Арена се проведе и финала за купа “Ронкери”, в който за пръв и единствен път се срещнаха два български отбора – “Марица” Пловдив на Пенка Стоянова и “Левски-Спартак” на Петкана Макавеева. Многобройните международни турнири за юноши, мъже и жени дадоха възможност на големи звезди на оранжевата топка като легендарният литовец Ардвидас Сабонис. На Уляна Симеонова заедно с целия славен женски нац. отбор на бившия СССР. Черил Милър (сестрата на Реджи Милър от Индиана Пейсърс) – първата жена забила топката в коша, Тараканов, Ерьомин, Волков, Базаревич, Панов. Югославяните Ребрача, Томашевич и Дробняк. Турчина Кутулай. Литовеца Стронбергас и много други от цял свят да усетят завладяващата атмосферата на фамозната зала.

Няма български баскетболист, който не иска да играе пред пълните и екзалтирани трибуни на “Диана”Арена. Всички баскетболни майстори от Атанас Голомеев и Георги Глушков до Митко Ангелов и Тодор Стойков занаят магията на тази зала. Това са почувствали и момичетата от най-титулувания тим на България-жени водени от незабравимия Иван Гълъбов. С отварянето на своите вратите през 1964 “Диана” Арена е и домът-крепост на представителния мъжки отбор на Ямбол. Домакинските си срещи отборът ни провежда в тази култова за всеки ямболски привърженик зала. Неподражаемата атмосфера създадена от бурната подкрепа на интелигентната и разбираща баскетболната игра публика, прави мачовете на отбора вълнуващи и дълго помнещи се спектакли. Няма български отбор, който да не си е тръгвал победен от “Диана” Арена, мястото на най-вълнуващите баскетболни двубои.

 

address: 8600 Yambol
Gradski park
  Sport hall "Diana"
   

 

 

 

 

Untitled Document