yambolbasketball.com
 
с подкрепата на
       
news score@schedule statistics ranking team fanzone
         
 
Untitled Document
ПРЕДИШЕН МАЧ
ПОСЛЕДЕН МАЧ
СЛЕДВАЩ МАЧ

редовен сезон, 9-ти кръг
СЪБОТА, 8 ДЕКЕМВРИ

ЯМБОЛ 92 vs. РИЛСКИ 88
стат |
видео | резюме

14 ДЕКЕМВРИ
/ПЕТЪК/

18.00 ЧАСА
ДИАНА АРЕНА
ЯМБОЛ
ЯМБОЛ @ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ
редовен сезон, НБЛ
11-ти кръг

23 декември
/неделя/, 16.30
Универсиада
София
 
Untitled Document
ПРЕДИ МАЧА ЯМБОЛ - ПЛЕВЕН, ПРЕДСТАВЯНЕ
21 ОКТОМВРИ 2016

 


Ямбол приема в своята Диана Арена отбора с най-голям прогрес през изминалия сезон Спартак Пл. За ямболският отбор това е първи мач за новия шампионат. Гостите от Плевен победиха в дебютния си двубой Левски 2014 у дома с 77-72.
Предстоящият мач обещава да е интригуващ. Последното гостуване на плевенчани в Ямбол бе запомнящо се. С кош в последната секунда на мача, Денис Агре донесе победата за нашия отбор.
За новият сезон двата предстоящи опонента се подсилиха с класни български играчи. Ямбол върна в състава си Стоян Петков. Започващият осми сезон с жълтия екип баскетболист се завръща на Диана Арена от тима на Балкан, където игра през изминалия сезон и спечели сребърен медал от първенството. От ботевградския тим Ямбол привлече още един добър стар познайник на ямболската публика. Считаният за най-добър български играч на позиция център Николай Върбанов отново ще ни радва. Върбанов е бронзов медалист с Ямбол от сезон 2010-11. Тогава той направи великолепно представяне. Николай е един от тримата баскетболисти играли за Ямбол от 2000 година, които завършиха сезона с „дабъл-дабъл“ от точки и борби (14.0 точки и 10.5 борби).

Сайтът yambolbasketball.com класира запомнящият се сезон на новият център на Ямбол под № 12 за последните 16 години.

В Ямбол акостира и плеймейкърът Венцислав Петков от Левски 2014. Той ще има нелеката задача да замени на този пост MVP на сезон 2015-16 Милиян Боцка.
През новия сезон Ямбол включи в своя състав нови четирима млади баскетболисти от школата на клуба. След две години пауза поради контузия в кръста, възстановява своята кариера Росен Иванов. 20-т годишното леко крило е един от обещаващите играчи излезли от Ямбол. За ямболския отбор ще играят и кадетските национали гардът Александър Матушев и тежкото крило Николай Михайлов. В тима е и юношата Делян Колев. Ямбол запази от миналия сезон капитана си Станислав Говедаров и Стойо Чолаков, както и израсналите в школата Евгени Иванов, Андрей Иванов и Стилиян Иванов. За новия сезон Ямбол ще разчита на 8 играча родно производство. За първи път от сезон 2003-04 в тима няма да има чужденци.
Спартак Плевен изиграха най-силния си сезон от шест години насам. Те успяха да запазят най-добрите си играчи от изминалото първенство, сръбския център Милован Савич, тежкото крило Димитър Маринчешки и опитния плеймейкър Александър Груев. Техният наставник Александър Дяковски успя да привлече дългогодишните лидери на Балкан и Черноморец съответно Мартин Маринов и Константин Коев. Придадоха дълбочина на пейката и с центъра Велислав Гълъбов.

В първият кръг лидери на Спартак в мача им срещу Левски 2014 бяха:
точки: А.Груев-18, Д.Маринчешки-17
борби: М.Савич-10, Д.Маринчешки-8
асистенции: М.Савич-7, А.Груев-6
ефективност: М.Савич-25, Д.Маринчешки-23

В мачовете от предсезонната подготовка лидери на Ямбол са:
точки: С.Говедаров-16.4, В.Петков-13.0
борби: Н.Върбанов-6.4, А.Иванов-5.8
асистенции: В.Петков-4.2, С.Говедаров-2.8
ефективност: Н.Върбанов-15.6, С.Говедаров-13.6

Ямбол не е губил от Спартак Пл. на собствен терен от 4 април 2009.

Вероятни стартови петици

ЯМБОЛ
гардове: Венцислав Петков, Станислав Говедаров
крила: Евгени Иванов, Стоян Петков
център: Николай Върбанов

СПАРТАК ПЛ.
гардове: Александър Груев, Мартин Маринов
крила: Константин Коев, Димитър Маринчешки
център: Милован Савич

Мачът е на Диана Арена, в събота, 22 октомври от 18.00 часа

 


Untitled Document
 
Untitled Document